• Slim besparen
 • Persoonlijk advies
 • De beste prijzen

9 tips om energie te besparen!

In dit artikel geven we je 9 handige tips waarmee je kunt beginnen om energie te besparen. Sommige verbeterpunten hoeven niet eens geld te kosten!
 

 1. Wist je dat maar slechts 5% van de energie die een gloeilamp verbruikt wordt omgezet in licht. Maak daarom gebruik van energie zuinigere alternatieven zoals bijvoorbeeld LED licht.
   
 2. Wanneer je kiest voor een energiezuinige manier van koken, kies dan voor koken op gas. Dit is namelijk vele malen zuiniger dan koken op inductie of elektriciteit.
   
 3. Laat elektrische apparaten niet op stand-by staan. Ook dit kost namelijk energie. Dit verschijnsel wordt ook wel sluipverbruik genoemd.
   
 4. Was op een lagere temperatuur. Vrijwel alle wasmiddelen wassen goed schoon op 30 graden.
   
 5. Zet de afzuigkap na het koken direct uit. Hierdoor bespaar je elektriciteit en de warme lucht in de keuken wordt niet naar buiten geblazen.
   
 6. Heb je ook vaak last van koude voeten? Blijf niet op blote voeten of sokken lopen, maar trek een paar warme sloffen aan. Je zult merken dat de gevoelstemperatuur omhoog schiet.
   
 7. Ontdooi de vriezer regelmatig en voorkom ijsafzetting. Hierdoor verbruik je niet alleen minder energie maar, het verlengt ook de levensduur van de vriezer.
   
 8. Hang de was op een droogrek of waslijn in plaats van in de droger. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.
   
 9. Sluit elektrische apparaten aan op een stekkerdoos met aan- en uit schakelaar. Hierdoor kun je meerdere apparaten tegelijk uitschakelen. Dit is ook handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Blijf op hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste bespaartips en de nieuwste ontwikkelingen in de markt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.